Tarikh : 13 Januari 2021
Masa : 9.00 Pagi - 1.00 Petang
Lokasi : PI Serdang
Peserta : 2 orang

 

Tujuan 
Menghadiri kursus online melalui zoom meeting
Aktiviti 
Peserta hadir ke Pusat Internet menggunakan kemudahan yang terdapat di Pusat Internet untuk menghadiri kursus teknik urutan anjuran majikan peserta.

Gambar Disini

Tarikh : 4 Januari 2021
Masa : 3.00 Petang - 5.00 Petang
Lokasi : PI Serdang
Peserta : 2 orang

 

Tujuan 
Menambahkan lagi pengetahuan dan meningkatkankan cara penggunaan komputer dengan betul.
Aktiviti 
Peserta di beri penerangan cara yang boleh digunakan untuk melayari internet seperti menggunakan internet explorer, crome atau mozilla mengikut keselesaan peserta. Peserta juga di terangkan samada untuk menggunakan browser yahoo dan google. Peserta di ajar cara untuk membuat carian maklumat pada internet dan juga cara untuk membuat carian imej. Seterusnya peserta di ajar cara untuk simpan data hasil daripada carian di internet.

Gambar Disini

Tarikh : 30 Disember 2020
Masa : 11.00 pagi - 1.00 petang
Lokasi : PI Serdang
Peserta : 10 orang

 

Tujuan 
Menambahkan lagi pengetahuan dan meningkatkankan cara penggunaan komputer dengan betul.
Aktiviti 
peserta kursus diperkenalkan dengan bahagian komputer beserta fungsinya. Seterusnya pengenalan kepada cara memegang tetikus dengan betul dan pengenalan kepada papan kekunci. Seterusnya peserta di ajar cara untuk melayari internet.

Gambar Disini

Tarikh : 30 Disember 2020
Masa : 11.00 pagi - 1.00 petang
Lokasi : PI Serdang
Peserta : 10 orang

 

Tujuan 
Bimbingan staf KEMAS untuk menggunakan sistem HRMIS 
Aktiviti 
Bengkel HRMIS anjuran Pejabat KEMAS Daerah Bandar Baharu, Kedah diadakan di Pusat Internet Serdang.

Gambar Disini

Tarikh : 24 Disember 2020
Masa : 9.300 Pagi - 1.00 Tengahari
Lokasi : PI Serdang
Peserta : 9 orang 

 

Tujuan 
Program ini ialah untuk memberi pendedahan dan kesedaran kepada semua pengendali makanan mengenai aspek-aspek kebersihan dan keselamatan makanan, diri pengendali dan premis makanan dan seterusnya bagi mengurangkan kejadian keracunan makanan di seluruh negara
   
Aktiviti 

Peserta diberi kursus latihan pengendalian makanan oleh Encik Azan Azuwan Baharuddin (No Siri Tenaga Pengajar KKM B/0100/15) melalui aplikasi zoom bermula pada pukul 9.30 pagi sehingga 1.00 tengahari.

Gambar Disini