Tarikh | : 13 Januari 2021 |
Masa | : 9.00 Pagi - 1.00 Petang |
Lokasi | : PI Serdang |
Peserta | : 2 orang |
Tujuan | |
Menghadiri kursus online melalui zoom meeting | |
Aktiviti | |
Peserta hadir ke Pusat Internet menggunakan kemudahan yang terdapat di Pusat Internet untuk menghadiri kursus teknik urutan anjuran majikan peserta. | |
Tarikh | : 4 Januari 2021 |
Masa | : 3.00 Petang - 5.00 Petang |
Lokasi | : PI Serdang |
Peserta | : 2 orang |
Tujuan | |
Menambahkan lagi pengetahuan dan meningkatkankan cara penggunaan komputer dengan betul. | |
Aktiviti | |
Peserta di beri penerangan cara yang boleh digunakan untuk melayari internet seperti menggunakan internet explorer, crome atau mozilla mengikut keselesaan peserta. Peserta juga di terangkan samada untuk menggunakan browser yahoo dan google. Peserta di ajar cara untuk membuat carian maklumat pada internet dan juga cara untuk membuat carian imej. Seterusnya peserta di ajar cara untuk simpan data hasil daripada carian di internet. | |
Tarikh | : 30 Disember 2020 |
Masa | : 11.00 pagi - 1.00 petang |
Lokasi | : PI Serdang |
Peserta | : 10 orang |
Tujuan | |
Menambahkan lagi pengetahuan dan meningkatkankan cara penggunaan komputer dengan betul. | |
Aktiviti | |
peserta kursus diperkenalkan dengan bahagian komputer beserta fungsinya. Seterusnya pengenalan kepada cara memegang tetikus dengan betul dan pengenalan kepada papan kekunci. Seterusnya peserta di ajar cara untuk melayari internet. | |
Tarikh | : 30 Disember 2020 |
Masa | : 11.00 pagi - 1.00 petang |
Lokasi | : PI Serdang |
Peserta | : 10 orang |
Tujuan | |
Bimbingan staf KEMAS untuk menggunakan sistem HRMIS | |
Aktiviti | |
Bengkel HRMIS anjuran Pejabat KEMAS Daerah Bandar Baharu, Kedah diadakan di Pusat Internet Serdang. | |
Tarikh | : 24 Disember 2020 |
Masa | : 9.300 Pagi - 1.00 Tengahari |
Lokasi | : PI Serdang |
Peserta | : 9 orang |
Tujuan | |
Program ini ialah untuk memberi pendedahan dan kesedaran kepada semua pengendali makanan mengenai aspek-aspek kebersihan dan keselamatan makanan, diri pengendali dan premis makanan dan seterusnya bagi mengurangkan kejadian keracunan makanan di seluruh negara |
|
Aktiviti | |
Peserta diberi kursus latihan pengendalian makanan oleh Encik Azan Azuwan Baharuddin (No Siri Tenaga Pengajar KKM B/0100/15) melalui aplikasi zoom bermula pada pukul 9.30 pagi sehingga 1.00 tengahari. |
|